Hoppa till sidans innehåll

Upplägg vinterträning


Träning för säsongen 2017/2018

 

Tränararna är ansvariga för respektive grupp. Kan inte tränaren komma på utsatt tränardag försöker man först och främst lösa det internt inom gruppen. Hittar man ingen ersättare kan man vid behov försöka ”låna” tränare från någon annan grupp. Det är av yttersta vikt att alla respekterar detta och tar sitt ansvar för att säsongen ska kunna fortlöpa så smidigt som möjligt.

Alebacken har beslutat att huvudbacken skall vara delad och avspärrad längs en mittlinje när träning pågår. Bana tränas i den halvan som ligger längst ifrån liften. Närmast liften kan andra besökare åka. Även friåksträning kan ske där, men då med stor hänsyn till andra besökare.

Vi tränar tisdag och torsdag mellan kl.18.00 – 20.00, seniorer från kl.20.00 

Tränarna skall vara på plats en timme innan. Tränarna planerar tillsammans upplägget på träningen, stakar två banor, spärrar av backen samt målområde. SISU-lista ska därefter fyllas i.

Målet är att vi under säsongen ska ha minst två tränare från grupperna på plats i Alebacken.

Lagledarna ska se till att det alltid finns föräldrar i backen som kan hjälpa till med bland annat spärra av, bära käppar och banstakning om tränarna önskar det. Lagledarna ska dessutom se till att käppar finns, att borrmaskiner är laddade, svängjärn finns osv.

Efter träningens slut är det lagledarnas ansvar att se till att det finns föräldrar som tar ner banorna och placerar materialet där det ska vara.

Vi ber backansvarig att stämma av med backen att det finns nät mot skogen och att det finns en olycksfalls rutin inkl första förband till hands. Eventuell genomgång med tränare och lagledare.


Ta för vana att även titta på Alebackens hemsida! 
   

Uppdaterad: 07 JAN 2018 17:37 Skribent: Träningskommittén

u10 u12 u14 u16

 Bildresultat för instagram logga

@vastalpin

HUVUDSPONSOR
Audi GBGlogo_13438_izl
 
SPONSORER

 

Udenslogo

 

 

 

 

 

 

 

 

TESA

 

Contango

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Väst Alpin SK Göteborg - Skidor
Stefan Elm, Umbragången 47
42163 Västra Frölunda

Besöksadress:
Stefan Elm, Umbragången 47
42163 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0707156656
E-post: This is a mailto link

Se all info