Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till gruppsidan för U8-U10


Här har vi samlat mål, upplägg och praktisk information för U8:or och U10:or

SE KALENDER HÄR

 

MÅL FÖR GRUPPEN

Väst Alpins träningsfilosofi och upplägg utgår ifrån Svenska skidförbundets skrift den Blågula vägen. Där delas skidåkarna in i fyra olika stadier:

6 - 10 år  Lekstadie (U8 & U10)

11-14 år  Grundstadiet (U12 & U14)

15-18 år  Uppbyggnadsstadiet

19 år-  Presstationsstadiet

Träningen för U8 & U10 ska vara allsidig och lustbetonad med leken och gruppsammanhållning i fokus. Vi övar grunderna i skidteknik i varierad terräng och teknikbanor som utmaning. Målet är att uppleva glädje och gemenskap vid alla träningstillfällen med hög ”lyckas-faktor”. Att skapa rörelseutveckling utifrån våra motoriska grundformer.

 

TRÄNING

Inför träning är det viktigt att barnen är mätta och har varma kläder. För våra yngre aktiva är det viktigt att du som förälder tar ansvar för att utrustningen är i bra kondition, rätt inställd och att hjälm och ryggskydd används. Ett ansvar som successivt läggs över på̊ den aktive ju äldre de blir.

Gemensamma regler

  • Var en bra kompis.
  • Säger hej och hej då till alla.
  • Åk med alla träningskompisar i liften.
  • Lyssna på dina tränare
  • Fråga tränaren om du inte förstår.
  • Ha roligt.

Skidträning har vi på läger under helger och i Alebacken tisdagar och torsdag kl. 18.00 - 20.00

Barmarksträning i Slottsskogen lördagar kl. 9-10.30 från slutet av augusti fram till novemberlovet. 

Inomhusträning på tisdagar kl. 18.30-19.30 Startar efter novemberlovet. Träningen pågår även under säsongen om det ej är snö i Alebacken.

Barmarksträning och inomhus träning är för barn och föräldrar tillsammans.

Länk till klubbläger hittar du här: https://www.vastalpin.se/lager/lager20202021/

 

FÖRÄLDRAR

Engagerande och stöttande föräldrar är viktigt för att våra aktiva ska ges möjligheten att utöva sporten. Skidåkning är en idrott som hela familjen kan utöva tillsammans. Alla behövs och alla kan bidra till verksamheten. Vi tycker att det är toppen om du som förälder har möjlighet att ta med dig egen skidutrustning och hjälpa till i backen.  Framförallt när det ska sättas bana, då behövs det alltid extra händer. Det är också bra om det finns några föräldrar nära tillhands om något barn behöver värma sig eller gå på toa. Du är en viktig person för att sprida positiv energi och delaktighet under träning och tävling.

 

TÄVLING

Förutom detta kommer det att finnas tävlingar i närområdet om man vill testa. Då medlemmar från gruppen planera att åka iväg på en tävling i närområdet annonseras det på Facebook. Att få åka iväg  och tävla under leksamma former tillsammans med sina klubbkompisar är både spännande, roligt och lärorikt. Barnen får sammanhållning i gruppen då de hejar på varandra och delar nya erfarenheter. På tävling är det ingen tidtagning för U8:or men alla får pris. På denna sida kommer alla tävlingar annonseras: http://ta.skidor.com/EventCalendar.aspx?orgid=8551&sector=AL

Instruktioner för hur man anmäler sig hittar du här: https://www.vastalpin.se/tavling/Anmalningsinstruktioner/

Försäkring vid träning/tävling:  https://www.vastalpin.se/forening/ForsakringSkidlicens/

 

UTRUSTNING

Väst Alpin brukar ordna en kväll i samband med säsongstarten då man kan köpa/sälja begagnat material av andra i klubben det finns även en Facebook grupp ”Västalpin köp och sälj” https://www.facebook.com/groups/257658321048907. Alla klubbmedlemmar får dessutom 20% rabatt på Udéns sport & Sport Spec.

Skidor

När det gäller vilken typ av skidor man använder så finns inga krav från klubbens sida (däremot är twintips inte att föredra). Har du frågor kan vi tipsa dig om klubbens utrustningsexpert.

Skydd

Alla åkare ska ha hjälm (ej med båge), ryggskydd och varma funktionella kläder samt skidor och stavar. Från och med 11 års ålder (U12) är det krav på slalombåge på hjälmen för att skydda ansiktet när man kör slalom i bana med långkäpp. Sådan får dock inte användas av yngre barn, på grund av risken att fastna med bågen i exempelvis liftbyglarna. Det är även från 11 års ålder (U12) som benskydd och stavskydd blir aktuellt då barnen börjar köra långkäpp nära inpå käpparna och föser bort dem med händer/ben. I de yngre åldrarna är det bättre att ni satsar på att köpa en klubbjacka för att förstärka tillhörighet och gemenskap än att köpa skydd och fartdräkt. Ett tips är att söka begagnad jacka via ”Västalpin köp och sälj”. Vill man köpa nya kläder finns länken till detta här: Lägg till länk till klubbkläder

Ta hand om utrustningen

Oavsett hur duktigt ens barn är på skidor så är det viktigt att man håller efter utrustningen och slipar kanter mm. Som medlem har man klubbrabatt på Udéns sport, där man dels kan lämna in skidorna, men där det också finns väldigt duktig personal som kan ge bra tips. Det finns också bra tips på nätet. Kolla till exempel in www.swixsport.com

 

KOMMUNIKATION

Idrottonline – This is a mailto link

Via idrottonline skickar vi ut inbjudan till träningar/läger och viktig information till er föräldrar. Inför varje träningstillfälle skickar vi ut kallelse där det är viktigt att man svara ja/nej så vi kan planera träningen på bästa sätt. Viktigt att ni registrerar er aktuella mail i idrottonline. Dessa mail kan i början hamna i skräpposten så håll koll där.

WhatsApp

Använder vi främst när vi är på läger och behöver meddela oss snabbt om mötesplats eller ändringar i schemat. Men det funkar också bra till att synka samåkning till träning eller andra praktiska frågor. 

Öppna den här länken för att ansluta till WhatsApp-gruppen:  https://chat.whatsapp.com/JU2GfdwErfKFITfEfCfiuw

Facebook

På VästAlpin U8/U10 (https://www.facebook.com/groups/257658321048907/) Delar vi information om kommande träningar och aktiviteter tex. När Alebacken har öppet för träning osv.

Hemsidan - www.vastalpin.se

Här hittar du allmän föreningsinformation som inte behöver uppdateras löpande.  Samt information om medlemskap och medlemserbjudande. 

TRÄNARE & LAGLEDARE

Tränare U8: 

Jenny Axhede                           0739 - 78 72 85                           This is a mailto link 

Carl-Johan Moberg                    0703 - 27 23 71                           This is a mailto link

Mathias Petersson                    0709-22 35 03                             This is a mailto link

Lagledare U8:

Anna Bengtsson                        

 

Tränare U10: 

Niklas Axhede                             0708 - 81 13 74                           This is a mailto link

Henrik Kuhlman                          0725 - 22 75 77                           This is a mailto link

Anna Nordqvist                           0733 - 99 06 66                          This is a mailto link

Lagledare U10: 

Christina Axhede                        0709-45 41 71                             This is a mailto link

 

MEDLEMSKAP

Du anmäler om medlemskaps på sidan ny medlem.

Medlemsavgift: Familj 600kr, enskild medlem 400kr + Träning/tävlings avgift 500kr.

betala in avgiften på Väst Alpin Bg 449-2625.

 

Välj annan månad

JULI 2021

|

Vecka Dag Aktiviteter
26to 1
fr 2
lö 3
sö 4
27må 5
ti 6
on 7
to 8
fr 9
lö 10
sö 11
28må 12
ti 13
on 14
to 15
fr 16
lö 17
sö 18
29må 19
ti 20
on 21
to 22
fr 23
lö 24
sö 25
30må 26
ti 27
on 28
to 29
fr 30
lö 31

Postadress:
Väst Alpin SK Göteborg - Skidor
Stefan Elm, Umbragången 47
42163 Västra Frölunda

Besöksadress:
Stefan Elm, Umbragången 47
42163 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0707156656
E-post: This is a mailto link

Se all info