Hoppa till sidans innehåll

Hej alla Väst Alpinare!

31 MAR 2021 22:01
Årets skidsäsong börjar dra sig mot sitt slut. Det har varit en på många sätt jobbig säsong med corona-restriktioner, snöbrist i november/december och inställda tävlingar.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2021 22:01

Men det har framförallt varit en väldigt bra säsong med många träningar i Alebacken och många nya medlemmar! Nu börjar vi planera för nästa säsong.

Vår ambition är att arbeta vidare enligt samma grundkoncept med U8, U10, U12, U14 och U16 där föräldratränare är ansvariga ihop med lagledarna. Inför kommande säsong ska vi också försöka väcka liv i juniorgruppen för att kunna erbjuda både bra träning och möjlighet att tävla – men också som en naturlig väg vidare för att bli ungdomstränare.

Klubben har fått många nya medlemmar, främst de yngre grupperna, vilket är jätteroligt! Nu funderar vi på hur vi bäst utformar verksamheten i dessa grupper men också informationsspridningen så att det blir lättare att hitta information om klubbens verksamhet.

Vi har under många år haft samarbeten med externa tränare för att kunna erbjuda klubbens åkare bra träning inom klubben. Fredrik Nyberg, Ylva Nowén, Björn Nordahl är de senaste och nu letar vi efter ett nytt samarbete för att kunna erbjuda framförallt de äldre åkarna i klubben riktigt bra träning. Det är också en bra möjlighet för oss föräldratränare att få vidareutbildning genom att lyssna och lära. Vi kommer även fortsätta utveckla vår regionverksamhet där vi också får tillgång till riktigt bra tränare.

Lägerplaneringen för nästa säsong har påbörjats så smått. Här är vi beroende av flera andra aktörer och tågordningen är att Svenska Skidförbundet färdigställer sitt stom-program under sensommaren utifrån vad FIS beslutar. Efter det planeras region- och distriktsaktiviteter och när det är klart i höst kan vi färdigställa klubbens program. Men även om saker och ting ändras från år till år kan vi ändå utgå från att nästa års lägerprogram kommer vara snarlikt det vi planerade för innevarande säsong (även om mycket sedan ändrades pga snöbrist och corona).

Den kommande månaden kommer det vara många möten med tränarkommittén, tränargruppen och styrelsen och 4e maj är det sedan dags för verksamhetsmöte för klubbens alla medlemmar. Separat inbjudan kommer till verksamhetsmötet. Då ska klubbens basverksamhet för nästa säsong planeras och alla funktioner i klubben bemannas. Har ni tips och idéer på hur klubbens verksamhet ska kunna utvecklas på ett bra sätt är det alltså bra om ni tar upp det med era grupptränare eller någon i tränarkommittén eller styrelsen redan nu så att vi kan få med det i planeringen inför verksamhetsmötet. Fundera också igenom vad DU kan bidra med i klubbens verksamhet. Det finns många både praktiska och administrativa uppgifter.

Jag önskar er en skön påskhelg – med eller utan skidåkning! Tveka inte att höra av er och så hoppas jag att vi alla får mötas till verksamhetsmöte i maj!
//Samuel Haugstvedt, huvudtränare
Skribent: Samuel Haugstvedt
E-post: Adressen Gömd

u10 u12 u14 u16

 Bildresultat för instagram logga

@vastalpin

HUVUDSPONSOR
Audi GBGlogo_13438_izl
 
SPONSORER

 

Udenslogo

 

 

 

 

 

 

 

 

TESA

 

Contango

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Väst Alpin SK Göteborg - Skidor
Stefan Elm, Umbragången 47
42163 Västra Frölunda

Besöksadress:
Stefan Elm, Umbragången 47
42163 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0707156656
E-post: This is a mailto link

Se all info